אוסטיאופתיה אצל ילודים ותינוקות

הגישה האוסטיאופתית אצל תינוקות דומה לזה של המבוגרים. זאת גישה הוליסטית אשר מטרתה להבין את הארגון הכולל של הרקמות השונות של גוף המטופל. ניתן אז למצוא את הדיס פונקציה האוסטיאופתית אשר מתבטאת בחוסר תנועה ברקמה.

מכיוון שתינוק אינו מבוגר קטן ההסתכלות וביצוע הטיפול שונה:

  • מפני שמורפולוגית התינוק ושל הילוד שונה מזה של המבוגר
  • ההתפתות התפקודית של התינוק מהירה ומורכבת מאוד ולכן המטפל צריך לקחת בחשבון את השגת התפתחות מוטורית תקינה ואיכותית.

הסיבה היא שלאוסטיאופת ראיה לטווח קצר ובמקביל ראיה לטווח ארוך. המטרה המיידית היא לענות על תלונה מסוימת כגון:

  • קשיי הנקה עקב כאב , העדפת צד בהנקה , הנקה ארוכה.
  • העדפת צד , טורטיקוליס.
  • חוסר שקט, מתקשה להירדם, בכי מרובה ולא מוסבר.
  • פליטות מרובות, ריפלוקס.
  • הפרעות של המערכת האף, אוזן גרון, דלקות אוזניים חוזרות, נשימות רועשות..
  • חסימת תעלת הדמעות

לתינוק קיים לרוב הרכב רקמתי יחסית פשוט שעדיין לא מושפע מהפרעות, אדפטציות ופיצויים שונים שיופיעו לאורך כל החיים כמו אצל מבוגרם. איזון המערכות השונות יוצר מבנה בסיסי כולל מאוזן ועמיד שיאפשר לתינוק, לילד ולמבוגר להתמודד יותר בקלות מול אתגרים הפיזיים העתידים.

.האוסטיאופת מבצע בדיקה ידנית ולפי הנתונים שמקבל הוא מתאים את הטכניקה הטובה ביותר לטיפול בבעיה שאבחן אצל התינוק. השימוש הוא בטכניקות עדינות מאוד שלא גורמות לשום כאב ,כאשר המטרה היא דווקא להגיע לאיזון שמתבטא בשקט ורוגע אצל התינוק. כל טכניקה טיפולית מתבססת על הקשבה והתאמת הטכניקה, הקשבה- התאמה, הקשבה- התאמה...שום תהליך אינו מתבצע בכוח.

ניתן לבצע את הטיפול כבר מהיום הראשון לאחר הלידה כאשר הסימן הראשון לצורך בטיפול הוא קושי בהנקה.חשוב לציין שלא נמצא קורלציה בין אופן הלידה (מהירה, איטית, מלקחיים, וואקום...)לבין צורך בטיפול אלא אם כן התינוק היה במצג עכוז. כל מקרה נבחן לגופו. אך במידה וקיימים סימנים של חוסר שקט, בכי ממושך ללא סיבה נבראת לעין, קושי להירדם, או סימנים של אסימטריה מבנית, כדאי מאוד לקבוע תור לבדיקה וטיפול.

מומלץ לשלב טיפול באוסטיאופתיה יחד עם טיפולים נוספים כגון פיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק, קלינאית תקשורת אם יש צורך. הטיפולים משתלבים ואינם מנוגדים, והשילוב הנכון תורם רבות להתפתחות התינוק.